Sportpartners presenteert een tweedaagse voetbalopleiding van formaat en wederom met een topdocent. Na vele gastsprekers en veldtrainers van naam presenteren wij u nu
Peter Hyballa, de kersverse hoofdtrainer van NEC.

Deze cursus zal plaatsvinden in centraal gelegen Duiven bij Arnhem.

De Duitste competitie is de sterkste in de hele wereld. Misschien niet de meest aansprekende door de media en de verkooprechten maar voetbalinhoudelijk steken zij in de breedte met kop en schouders boven iedereen uit.

Bayer Leverkusen is al jaren een topclub met een vooruitstrevende jeugdopleiding. Vergelijk deze club met PSV  en je hebt een beeld van het ‘smoelwerk’ van Leverkusen. Peter Hyballa was daar de hoofdtrainer van de U-19. Zijn kijk op voetbal heeft in Duitsland zeer veel aanzien, temeer hij niet alleen een toptrainer is maar óók een schrijver van talloze goed verkopende voetbalboeken.

Peter Hyballa gaat nu de selectie van NEC onder zijn hoede nemen.
Met zijn aanstelling laat NEC zien dat zij niet gevoelig zijn voor de constante politiek van trainers die nu eenmaal ‘naam moeten hebben’ of de vriendjespolitiek van “ons kent ons”.

2

Over Peter Hyballa

Peter Hyballa is geboren op 05.12.1975 in Bocholt.
Heeft een Duitse vader en een  Nederlandse moeder, dus zijn Nederlands is perfect! Hij is sinds 2005 Coach Betaald Voetbal van de DFB en studeerde daarvoor bewegingswetenschap, pedegogic en psycholgie aan de universiteit Münster!

.

unnamed

Inhoud

18 juni 2016
De pass-filosofie De Duitse weg naar hun succes Het spelen met tempo, ruimte en de bal!
1.) het juiste coaching – invoering
2.) Duits/Nederlandse concept – spelen met hun ruimte
3.) One touch – spelen met tempo
4.) tiqui taca – spelen met bal!
Theorie: 3 uur Praktijk: 2 uur